Rayone banner

O le a le Metaverse? Ma o le a le mea latou te faia se mea fou i lo tatou olaga?

I totonu o se lalolagi faʻapitoa, o mea e manaʻomia ai le tele o faʻataʻitaʻiga ma galue malosi o le a faigofie, e manaʻomia naʻo le faʻaogaina o le code e faʻamaeʻa ai le aʻoaʻoga, ma o mafaufauga o lenei lalolagi faʻataʻitaʻi e sili atu nai lo lena, ua foliga mai e sili atu. o le gafatia o lo tatou avanoa moni.

Facebook, Epic Games ma isi kamupani o loʻo faʻatupeina tele i le fatuina o se metaverse, lea mo se taimi umi na maua i totonu o tala faʻasaienisi-fiction dystopian.O lona uiga, nai lo le fegalegaleai ma au uo i luga o le initaneti e pei ona i ai i le taimi nei, e mafai ona e feiloai ia i latou i se atulaulau numera i au avatar numera, e faʻaaoga ai se ulu faʻapitoa poʻo se isi masini.

换成轮毂,然后把所有节点链接一起

O le metaverse muamua na faia i le 1992 cyberpunk novel 《Snow Crash》. I totonu o lenei tusi, o le protagonist Hiro Protagonist faʻaaogaina le Metaverse o se sola ese mai lona olaga.Ae o loʻo tumu foʻi i faʻafitauli, e aofia ai vaisu tekinolosi, faʻailoga tagata, faʻalavelave ma sauaga, lea e sasaa atu i nisi taimi i le lalolagi moni.

O le isi tusi - mulimuli ane o se ata tifaga na taitaia e Steven Spielberg - na faʻalauiloaina lenei manatu o le Ready Player One.O le tusi 2011 na saunia e Ernest Cline na faʻatulagaina i le 2045, lea e sosola ai tagata i se taʻaloga faʻataʻitaʻiga moni aʻo pa'ū le lalolagi moni i faʻalavelave.I le taaloga, e te fegalegaleai ma aumea taaalo ma au faatasi ma i latou.

O le 2013 Iapani faasologa Sword Art Online (SAO), faʻavae i luga o se tala faʻasaienisi-fiction malamalama malamalama o le igoa tutusa e Rei Kawahara, agai i luma.Seti i le 2022, i le taʻaloga, tekinolosi ua matua alualu i luma ma afai e feoti le au taʻaalo i le lalolagi o mea moni o le a latou feoti foi i le olaga moni, e oʻo atu ai i le faʻalavelave a le malo. e le gata i nei faauigaga mai talafesa faasaienisi.E mafai ona sili atu, pe itiiti, a'o fa'asolosolo le fa'anatura.E pei ona faʻamatalaina e Zuckerberg i le taimi o tupe maua i le masina talu ai, "O se siʻosiʻomaga faʻapitoa e mafai ai ona e auai ma tagata i avanoa numera.E mafai ona e mafaufau e uiga i lenei mea e pei o se initaneti o loʻo e iai i totonu nai lo le na o le tilotilo i ai.Matou te talitonu o le a avea lea ma sui o le initaneti feaveaʻi. masini, ma ulufale i totonu o soʻo se siosiomaga faʻapitoa, pe o se ofisa, faleaiga poʻo se nofoaga autu o taaloga.

头号玩家

O le a la le metaverse?

O se metaverse o se lalolagi faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le lalolagi o loʻo tatou nonofo ai ma fefaʻasoaaʻi e le tele o tagata. E i ai se mamanu moni ma se siosiomaga tau tamaoaiga, ma o loʻo i ai sau avatar moni, pe o se tagata moni poʻo se amio.I le metaverse, o le ae faʻaaluina taimi ma uo. O le ae fesootai, mo se faataitaiga.

I le lumanaʻi, e mafai ona tatou ola i se meta-universe i le taimi nei.O le a avea ma fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, e le o se mafolafola ae o se 3D stereoscopic vaaiga, lea e toetoe lava a mafai ona tatou lagona nei ata numera i tafatafa o le tasi ma le isi, i se ituaiga o malaga taimi.E mafai ona faʻataʻitaʻiina le lumanaʻi E tele ituaiga o metaverse, mo se faʻataʻitaʻiga, o taaloga vitio o se tasi oi latou, ma o le Fortnite o le a iu lava ina tupu aʻe i se ituaiga o metaverse, poʻo se mea e maua mai ai.E mafai ona e mafaufauina o le World of Warcraft o le a i ai se aso e tupu aʻe i se ituaiga o metaverse, o le ai ai ni ata vitio, ma o le ai ai AR versions. E mafai ona e tuʻuina a matou tioata, poʻo lau telefoni. i luma o oe, malamalama lelei, ma o lou.O le a tatou vaʻai i lenei laulau faʻapipiʻi i luga o le pito i luga o le lalolagi faaletino, lea e mafai ona avea ma se ituaiga o metaverse faʻapipiʻi faʻapipiʻi pe afai e te fiafia i ai. , ma le kalave i lenei lalolagi, ae o le mea moni e mafai ona e suia i le loto pe a e manaʻo ai.O le faʻaopoopoga i le mauaina o le faʻamatalaga moni o Loʻu Lalolagi, o avanoa mo pisinisi e le gata.I le faʻataʻitaʻiga o mea tau pisinisi, o se tasi o tekinolosi sili ona taua o se siosiomaga VR e faʻavae i luga o faʻataʻitaʻiga faʻaletino. E te mamanuina se mea i totonu o se metaverse ma afai e te togi i lalo o le a pa'ū i lalo ona e usitai i tulafono o le fisiki.O tulaga moli o le a tutusa lelei lava e pei ona tatou vaʻaia, ma o mea o le a faʻataʻitaʻiina e pei o le tino.

GTA V

Ma i le taimi nei Omniverse, o le meafaigaluega mo le fausiaina o lenei lalolagi faʻapitoa, o loʻo i totonu o le beta tatala. O loʻo faʻataʻitaʻiina e kamupani 400 i le salafa o le lalolagi.O loʻo faʻaaogaina e le BMW e fausia ai se fale gaosi numera.O lo'o fa'aogaina fo'i e le WPP, le ofisa fa'asalalauga sili ona tele i le lalolagi, ma o lo'o fa'aogaina e tufuga fa'atusa fa'ata'ita'i tetele.

I se faapuupuuga, Omniverse e mafai ai e le toʻatele o tagata ona faia faʻatasi mea i totonu o le faʻavae, e mafai ai e tagata uma ona fatuina ma faʻataʻitaʻiina lalolagi 3D mataʻutia fefaʻasoaaʻi e ogatusa ma tulafono o le fisiki ma fetaui lelei ma le lalolagi moni, e pei o se lalolagi faʻapitoa na fatuina 1: 1 ma fa'amatalaga moni.

Factory

O le faʻaaliga ma le faʻaogaina o le Omniverse platform o le a le gata ina faʻatapulaʻaina i pisinisi taʻaloga ma faʻafiafiaga, ae faʻapea foʻi i le tusiata fale, inisinia ma le fausiaina, ma le gaosiga. kamupani o lo'o 'auai i le Omniverse ecosystem.Access to Nvidia Omniverse Enterprise Edition ua 'fa'agasolo nei ma o lo'o avanoa i luga o fausaga e pei o ASUS, BOXX Technologies, Dell, HP, Lenovo, Bienvenue ma Supermicro.

O le a sili atu le lelei o suʻega faʻatinoga o uiliE manino lava o loʻo i ai le tele o auala e filifili mai ai i lenei lalolagi faʻataʻavalevale. faʻataʻitaʻiina o faʻamatalaga faʻafanua, faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻatinoina mo suʻega. I le faʻaopoopoga i le faʻaopoopoga o le lelei, o le saogalemu ma le tau o le a faʻaitiitia tele.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o suʻega faʻatinoga o uili e masani ona faia i fale gaosi ma ni faʻataʻitaʻiga faigofie tele, e le lava e faʻataʻitaʻi ai vaega uma o le faʻatinoga o uili.O le tuʻufaʻatasia o tagata faʻatekinolosi moni ma tekinolosi e pei o le tuʻuina atu o le a faʻatagaina ai le faʻataʻitaʻiga o le aʻafiaga o le aʻafiaga o se taʻavale i le saoasaoa maualuga ma le faʻaleagaina o uili i tulaga ogaoga o le tau i lalo o aʻoaʻoga faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga. o le a liua foi i laina o code e fuafua ma aʻoaʻoina i tua, ona mafai lea ona faʻaoga saʻo le polokalama faʻapolopolo i le mea moni.

Ma mo le lumanaʻi, mo le tagata taʻitoʻatasi i tatou o le fesuiaʻiina ma le faʻaogaina o le vaʻaia moni ma le vaʻaia, lea e mafai ai ona e taʻalo le tele o faʻamatalaga poʻo le faatofuina o oe lava i se isi avanoa e suʻe ai se tagata ese. poʻo le GTA5 faʻafanua faʻafanua simulator e faʻataʻitaʻiina le atulaulau.


Taimi meli: Aukuso-13-2021